Monday, March 24, 2008

Sirrocco - en spiseoplevelse i særklasse

På en lørdag, som kunne have været som en hvilken som helst anden lørdag i Bangkok, havde jeg en af mit livs hidtil største spiseoplevelser.

Lad os bare sige det, som det er. Jeg er glad for mad. Meget glad for mad. Så entusiastisk omkring det, så jeg en hel dag kan gå og tænke over og glæde mig til, hvad jeg mon skal have at spise i morgen. Heldigvis deler jeg min passion for det kulinariske med Rikke, min veninde og kollega her i Bangkok. Jeg vil anslå at omkring 60 procent af vores samtaler drejer sig om en eller anden form for føde. - ved det godt. Jeg bør få mig en hobby.

Men er der noget mere fantastisk end fornemmelsen af et stykke avocado, der smelter på tungen og blander sig med smagen af citron og salt, fra en (selvfølgelig hjemmelavet) dressing? Eller hvad med et stykke rustikt, italiensk brød, smurt med olivenolie og hvidløg og ristet på panden? Jeg bliver helt sulten bare ved tanken!

Men for at gøre en lang historie endnu længere, så kom min kammerat og kollega, Anders, til Bangkok efter en tre ugers dykkerferie på de thailandske øer. Som en slags afslutning på ferien, og som et tiltrængt pusterum fra 200 kilometer i timen for undertegnedes vedkommende, havde vi aftalt at spise middag sammen på toppen af Bangkok. Bogstaveligt talt.

I underskønne omgivelser ligger restauranten Sirrocco på 64. etage i Bangkoks næsthøjeste bygning. - og ja, etage nummer 64 er den øverste. Kun overgået af en dome, som gør det ud for et fantastisk bagtæppe på den scene, som er Sirrocco.
Vi ankom lidt i syv, i perfekt tid til at se solen gå ned over byen. Pænt klædt på, og med forventningerne i top, satte vi os til bords i en atmosfære, der bedst kan beskrives som overjordisk.

Stearinlys og olielamper blafrede i den tropiske aftenvind. Et utal af tjenere cirkulerede mellem de små træborde og efterkom alles mindste ønsker, og Michael Bublés fløjlsbløde stemme flød som honning i øregangene og varmede dybt ind i sjælen.

Efter endt bestilling kom der brød og vin på bordet. En Riesling, der smagte præcis som den skulle, og en auberginetapenade til brødet, hvis´lige, jeg aldrig har smagt. CD-en med Michael Bublé blev afløst af et live jazz band med en fantastisk sangerinde, som brillerede med at synge gamle Billie Holliday numre og ny-arrangerede udgaver af gamle Sinatra klassikere.

Forretten var uforlignelig. En salat med krabbe, rejer og muslinger, og dertil en rødvinssauce med bare en smule chokolade i. Mmmm. Anders havde bestilt tun-carpaccio med foie gras og rucola. En kombination som bestemt også kan anbefales. Til vores store fortrydelse glemte vi fuldstændigt at anvende de vaskeklude, som blev delt ud efter bestillingen. Uvante med finere spisning antog vi ganske simpelt, at det da måtte være til at tørre hænderne, ansigtet eller what ever i, når vi var færdige med maden, men nej. En desorienteret tjener fjernede kludene midt under forretten, så vi måtte erkende, at vi altså ikke helt føler os hjemme i selskab med overklassen endnu. (Men det kommer selvfølgelig med den der Cavling...)

Til hovedret fik Anders Snow Fish. Vi kunne ikke helt vurdere, hvad det dækker over på dansk, men det så overordentligt lækkert ud, og Anders var fuldt ud tilfreds med sin bestillling.
Jeg selv så mit snit til at bestille oksekød. Australsk Angus hed det, og det blev serveret under en garnering af porcherede svampe og gulerødder, med små kartoffelkugler og endnu en form for rødvinssauce. Fantastisk!

Selvom jeg kommer fint ud af det med det thailandske køkken, så må jeg vedkende mig, at jeg stadig foretrækker Middelhavskøkkenet. Den subtile anvendelse af de forskellige ingredientser, som hver især komplimenterer og fremhæver hinandens smag, fåes ikke andre steder. Heller ikke på Sirrocco.
Trods det faktum, at alle råvarer flyves ind med jet fra Italien (inklusive det vand, pastaen koges i), så er det alligevel ikke helt det samme. Jeg havde den mest fantastiske aften, på det mest fantastiske sted i Bangkok. Fem stjerner for maden - seks stjerner for helhedsindtrykket, på en aften, hvor alle sanser blev mættet.

Hvis man er til lidt af alt det gode – eller meget af alt det gode i dette tilfælde, så er en aften på Sirrocco helt klart noget, der på det varmeste kan anbefales, hvis turen skulle gå forbi Bangkok.

No comments: